כל שני וחמישי אנחנו מקבלים דיווח שונה, מה מומלץ לאכול, ומה מסוכן לנו ולילדנו. מחקרים שמעלים ממצאים אודות שתיית יין אדום, לעומת יין לבן, בריא לכבד, לא טוב לראות, וכן הלאה. מבולבלים? גם אני. במיוחד לאור הידיעה המרעישה האחרונה שהגיעה לאוזניי, לפיה צריכת מוצרי חלב מסוכנת.
את כל ילדותי ואת מיטב שנותיי כבוגרת העברתי בידיעה שצריכת מוצרי חלב על כל סוגיהם חשובים ואף הכרחיים. סידן חשוב לבניית עצם, זה אני יודעת כאישה, לציפורניים, ולשמירה על חיוניות כללית.
בפרסומות ובכל מדיה אפשרית ממליצים לנו לאכול לפחות שלושה מוצרי חלב ביום, ועד כה אפילו הקפדתי עליהם, כמובן, עד מחאת הקוטג' שגזלה ממני מצרך אהוב, אך יקר. יתרה מכך, כל אם יודעת עד כמה חשובה צריכת חלב ל תזונה של ילדה, בכל גיל, ולכן מקפידים כל כך על רכישת מעדני חלב ושוקולד מועשר, וכל צורה אחרת.
והנה עתה, התפרסמו שלל מאמרים בעיתון ובכתבות תכניות שלמות המבקשות להתריע מפני הסכנה הטמונה בצריכת מוצרי חלב.
המחקרים מראים כי לא רק שאין למוצרי החלב יד בסיוע על בניית העצם ומניעת בריחת הסידן, כי אם גם נזק משמעותי שהם עלולים ליצור ללב ולאף לגרום למחלת הסרטן.
בעוד שהמועצה לצרכנות החלב מדגישה את חשיבות צריכת בחלב לשמירה על דיאטה והגנה על העצם מפני שברים, מחקר אחרון שבוצע על אחיות לאורך 12 שנים הוכיח כי דווקא אלו שצרכו יותר מוצרי חלב הלינו על בעיות רפואיות רבות יותר, בניגוד לאלו שנמנעו מחלב. המחקר הזה מוסיף על טיעוני המחקרים והחוקרים שסוברים כי מאכלים מן החי מסוכנים לגוף האדם וממליצים להימנע מצריכת לקטוז על כל צורותיו.
לעומת זאת, על צריכת ירקות ופירות בכלל עדיין יש קונצנזוס שצריכתם מסייעת להגנה על הגוף וחשובה לכל גיל.
סטודנטית לתקשורת וייעוץ ארגוני, בת 28, אוהבת להביע דעה ויש לי לי תמיד יותר ממילה אחרונה לומר.